March 04, 2011

Apa rasa bila Internet SLOW_MO?

Bila Internet Slow, apa korang rasa?
a. Senang hati
b. Suka
c. Gembira
d. Happy
   atau
e. Bertuahnya hari ni sebab internet sangat memahami diri ni?






Kalau la korang rasa apa-apa yang di-senarai-kan di atas, memang la korang ni sebaik-baik manusia yang pernah aku jumpa. Walaupun aku tak pernah jumpa semua.

Aku kan,  kalau internet slow tahap cipanzee kentut, memang aku rasa macam nak hentak je laptop ni,
bila fikir-fikir balik,
laptop aku gak yang rosak nanti,
"Sabo je lah",
Jadi aku cari cara lain nak lajukan internet.
Cara-caranya IALAH:
a. Guna Broadband Maxis (jika streamyx slow)
b. Guna Streamyx (jika Celcom broadband slow)
c. Guna Unifi (jika Maxis 3.5G slow)
d. Pindahkan rumah sebelah server Telekom supaya UNiFi atau Streamyx akan jadi lebih pecutan

Tapi kenapa aku tak pernah nak guna P1wimax? Kenapa?
Entah, Mungkin belum ter-nawaitu untuk guna rasanya.

Apa-apa pun, jangan melenting bila internet slow, cuba cari cara lain, banyak lagi cara lebih baik daripada marah-marah, atau pun stress-stress kan kepala tu. Kita guna internet pun bukan nak tambah stress nak release stress ada lah. Tak gitu?

Jadi, Pilih lah cara lain. Sekian. Jangan lupa comment diruangan comment. Be peace upon u, babe(dude).

No comments: