March 03, 2010

HLovate: Novelis Terbaik

Lama jugak since the last post..
Menyibukkan diri dengan kerja-kerja tak bawa untung...
Biasa la..

Okay, hari ni aku nk review sikit tentang satu-satunya penulis novel faveret aku, Hlovate.
Novel dia mmg best habis. Ayat sepoi-sepoi angin bertiup kencang, susah nk gambarkan.
Ada kawan aku pelik,

"ko kan laki, laki minat novel gak ke?"
"suka ati aku la novel dia best, laki tak laki, ko try baca baru tau best x best"

dalam situasi lain

"yg ko gelak sungguh-sungguh ni kenapa? ko bace novel bukan komik"
"la dah citer dia lawak, aku ketawa la"


Tu la aku nk promote tak berbayar kat sini, kalau ada sesiapa nk try baca novel pick la novel hlovate.
Confirm cun. Baca tak jemu.

First time aku jumpa novel ni pon ada sorang kawan yang promote. Dia cakap novel-novel hlovate mmg best.
Aku try la 5 tahun 5 bulan. Best! Lepas tu, aA + bB... lagi Best! So on...

Aku kadang-kadang jenguk juga blog hlovate ni. Dapat link daripada novel-novel dia tu la..
Hlovate, mmg penulis yang humble gitu  la. Mana tak nye, sape tau jantina dia? sape ada gambar dia?
nama sebenar? hlovate mmg tak bagitau public dia ni girl ke boy. Nama dia pon dia tak bagitau. Muka dia lagi la tak pernah nampak.

Sekarang kan sibuk facebook-facebook, sampai satu kampung mak cik- mak cik buat facebook. Tapi hlovate tetap tak de facebook, dia buat pengakuan kat blog dia kalau pun ada akaun nama hlovate tu bukan akaun dia.

Wa caya sama lu la hlovate. Mmg rock abis. Tapi aku belum dapat kan lagi novel latest hlovate tajuk : VERSUS. Mesti best! jom beli ramai-ramai.

Post ni khas untuk hlovate sebab hari ni dia datang jenguk blog aku ni. Mana aku tau? Aku tau la. Tapi tak pe aku tetap support hlovate!

p/s : tulis dan baca! itu keje blogger!

18 comments:

MYRRA said...

i have to agree with you
hlovate is a good writer(too good actually)
sangat rugi to those who missed out on her wonderlicious novels
haha
anyway
this is me a complete stranger commenting on your post.
sila jangan freak out.
peace =)

hirumi said...

its okay :D
love it when stranger voice out on my post

athirah said...

ouhh. jarang baca novel melayu.tapi hari tuh kawan cakap novel hlovate beshh sebab bahasa yang digunakan beshh. benarkah? nanti try baca. hiks.

anyway, kalo lelaki baca novel pun suka hati lah kan. daripada buat kerja tak berfaedah. kan kan kan? haha.

eh eh, berjalan meneroka blog orang. wee.

hirumi said...

benar, bahasa best. sempoi je. mmg la ape salah laki baca novel. membaca tu, baik dari tak buat ape-ape. salam kenal.

gadis said...

assalamualaikum.....sy pun salah sorang peminat hlovete....islamic apa novel dia.....senakal mana pun watak akhir sekali alim.....menarik...so sapa yg x prnh baca...baca la korang....baru tau best atau tak...by the way...novel bkn untuk perempuan saja...smua org blh baca....

hirumi said...

betul2, the islamic thing is very unique and special dalam novel hlovate! :) bravo for hlovate

eyla said...

huhu...erm..

...... said...

hlovate is not a writer,,,hlovate is a story teller...

Pandan said...

yes!!!! aku pun nak tau gak saper budak hlovate nie.....tapi aku kompem dia ex-student mara KYPM or KYM mana ek???? aku dulu KYPM Bangi & Kuantan??

N. said...

hlovate is the best writer ever :>

hirumi said...

Maaf, tak kenal la pulak sape hlovate ni. Tak dapat membantu.

farahin said...

saje nak interfere. tp aku pon rse mcm da ske bce cuku2 hlovate.then, keep it up!

Kaseh Esmiralda said...

Hlovate tu perempuan...

cik dokter said...

hlovate memang la best!!paling best aa+bb n tunas..benz aliff tu mmg aku xleh lupaa rr..hero spnjang zmn..heh

hayani adlina said...

assalamualaikum...btoi2..novel2 hlovate mmg syok abis..smpoi jaa bca..islamic plak tu..mmg njoy abis kalu bca..ala.novel bknnya dcptakan tuk kaum pmpuan jaa..spa2 pon bley bca...

Anonymous said...

yup..tat's true...aku stju sal hlovate...stiap cite die bkn kosong smate2...tp ade isi yg kite leh amk n jdikan panduan...sume part ade..funny,islamic,rilex,n sume la..besh sesgt...xslh pun laki bce novel..."ade aku kisah"...hehehe..

Anonymous said...

hlovate is the best writer ever...novel hlovate sempoi je..bahasa dia pon rileks jer...bnyk nasihat yang berguna yang boleh dijadikan teladan..sume novel dia berunsurkan islamic...mmg terbaik..

kusyi said...

hlovate. penulis yang betul2 humble. setiap karyanya ada maksud yang betul2 tersirat. sentap habis. but, pengisian yang cukup hebat.