January 19, 2010

Buat Duit

Buat duit,
Siapa yang percaya internet boleh buat duit?

Kali ini berbahasa Melayu pula, sekian lama tidak menulis dalam bahasa Melayu.
Rindu pula pada bahasa Melayu.

Berbalik pada topik kali ini duit dibuat di internet.
Macam mana buat duit di internet.



Kajian yang saya buat disekeliling saya, majoriti masih belum percaya duit boleh dibuat pakai internet.

Jenaka sinis kawan saya,
" Pakai internet???,
(Buat gaya pakai baju) pakai internet macam ni?,
Boleh ke?"



Tapi saya tengok ramai je orang yang dah berjaya dapat berkepul-kepul dari internet ni.
Kenapa masih tak percaya?
Saya percaya.
Tapi percaya belum lagi dapat apa-apa kan?
Kena action baru la dapat hasil.

Senarai bukti internet boleh buat duit:

1. Jutawan Internet pertama Malaysia
Irfan Khairi
Beliau dah jadi jutawan pon. Pakai internet je(buat gaya pakai baju)-saje balas kat member tu
www.rahsiainternet.com


2.Facebook
Tengok berapa ramai manusia dah gadai duit kat Facebook?
Kalau yang main game, Sand coin, nak dapat macam mana? 
Kena beli pakai duit la, duit tu masuk poket Facebook. Buat duit!
www.facebook.com


3.Mudah.com
Tempat orang jual beli barang, baik barang yang baru atau terpakai.
Siapa yang jual mesti dapat duit kan? Buat duit lagi.
www.mudah.com


4.Lelong.com
Lelong barang pulak. Guna apa nak beli barang kat situ? Guna duit. Buat duit x?
www.lelong.com


5.Blog
Berapa ramai dah blogger yang berurusniaga di blog. Dapat duit x?
Kenyataan bukan perkataan sahaja.
www.anissagiftshop.blogspot.com

Jadi betul la internet ni rupanya memang boleh buat duit.
Siapa cakap tak boleh? Siapa tak percaya?


Saya cuma mampu menulis, yang menilai anda semua.

2 comments:

░♥si lampu neon♥░ said...

its been long time since the last entry lorh! why not update?
hurm, aku da terasa seronok buat duit..at least hobby aku berguna laa gak.

hirumi said...

so improve lagi la! buat duit lagi banyak. internet has created lots of millionaire!