October 22, 2009

Speak MUET Speak

Ujian speaking MUET pagi td berjalan lancar.
Aku..
Sangat berpuas hati..
Dah cuba sehabis baik..
---------------------------------------------------

11.05 pagi
Pendaftaran bermula
Setiap candidate perlu memastikan butiran dalam data semuanya betul
Aku orang terakhir yang cek kt kertas data candidate tu


11.15 pagi
Taklimat ringkas oleh pengawas/pemeriksa
Minta kebenaran menyimpan henpon candidate
yp

11.20 pagi
1st group untuk speaking diminta ke bilik speaking.
aku merupakan orang kedua dari 4 orang
gementar pon ada, tp memang aku minta supaya aku dalam group 1st.
cepat test cepat abis cepat balik cepat hilang nervous.

11.23 pagi
aku dan 3 orang lagi diminta duduk.
semua nampaknya gementar.
meja di depan masing sudah ada kertas soalan.
kami diminta membaca soalan tersebut

11.25pagi
2 minit preparation untuk individual task
aku tulis je apa yang terkeluar dari otak kiri aku ni
tak hirau orang lain dah

11.27pagi
aku speaking
peh tak caya aku
aku leh speaking
tp aku lupa untuk buat conclusion

11.35pagi
2 minit untuk prepare group dicussion

11.37pagi
aku memulakan perbincangan
explain,speak and continue talking
2 member of group support opinion merangkap tajuk aku dapat untuk task
1 org bangkang aku
kene tibai balik dgn aku
dia lawan
aku balas balik
lepas tu aku cepat2 buat conclusion.
x de sape2 membantah
dan aku puas hati.
end of my speaking muet test.

-----------------------------------------------------------------------------


12.30tghari

Ajak mak pergi makan bcoz mak ada around this area je
Mak cakap jumpa kat Johny's Steambot
Bual2
Kenyang
Aku puas hati


i'm totally 100% satistify with MUET speaking test today

YEA!
:)

1 comment:

Eazy Izzuddin said...

hey
my muet on 20 oct
settle n lega
hehe
1st group in second session
alhamdulillah, samapi je da kene panggil
ok le 2
=P
xD