October 09, 2009

Derma Darah

Last Thursday was something.
Aku pergi derma darah.
Sempena Karnival Aktiviti Pelajar UTHM, ada booth untuk sesiapa derma darah.
Before this, belum lagi aku derma darah.
Sangat excited mulanya,
Masuk2 bilik derma darah tu..
Fu..
penuh nurse..
isi-isi borang je. siap.
next station.
cek darah pulak.
Sekali cakap dgn nurse aku puasa.
terus dia cakap
"La.. kenapa adik tak cakap awal-awal. Ni dah petang ni.
esok je la pagi2. Awak puasa so tak boleh la derma"

Aku pun buat mula sedih sebab nak cover malu.
"Ooo.. x boleh yea? ok2 esok saya datang."

Balik dengan hampa tak dapat derma dgn kat tangan masih pegang borang yg dah penuh diisi.

Balik je rumah..
"Esok kita tak payah puasa!!! Semua mesti derma darah."
Habis semua hausmate aku hasut..


Esok hanya berempat je yang pergi..

Tapi 3 je yg berjaya masuk bilik derma darah tu..
(Sorang lagi dah pengsan tgh jalan kot.lol.gimmick je.)

Berlaku la kes cucuk mencucuk..

End of the day..
Berjaya juga derma darah. Pas ni kene la rajin2 derma darah. Jgn la bgi kt nyamuk je.
Thanks untuk cikgu Biologi masa kt sekolah dulu.Beliau la yg x jemu bagi saranan untuk derma darah ni.Cikgu, akhirnya saya ikut jugak ckp cikgu. :)

No comments: