February 28, 2009

Behind The "kain orang"

Bebelan kali ini adalah pasal kain orang.
Kenapa bila dinamakan manusia tu mesti??

mesti ape?
mesti sibuk tepi kain orang..
lebih kurang jaga tepi kain orang jugak la..
in my opinion, sebab kain orang tu cantik kot?
haha..
eh2.
bukan2.
sebab die x de kain kot.
tu la lain kali beli la kain..
ok2 back to topic.
sibuk hal org.
1 sbb, mgkin die care kt org 2.
jadi kene lah die tahu psl org 2.
tp sape suruh die yg syaratkan diri die care pasal org 2.

sbb 2, mgkn die benci kt org 2.
jadi die kene tahu hal org 2 supaya die boleh kutuk2 atau rendah2kan org 2.
tp x ke jahat namenye 2, bia la jgn susahkn org kalau x boleh nk sng kn org.

sbb 3, ha mungkin sbb die mmg kecoh bzbodi penyibuk.
jadi x kira sape die msti tahu sbb kalau x die rase rugi sgt.
tp x ke sengal bin bingal 2, hal diri x terurus nk urus org lain pulak.

sbb 4, sbb sy dah x de pendapat.
kes ditutup.

jadi renung2 kan dan fikir2 kan.

No comments: