November 19, 2008

AQ KHIR NYA... exam part3 abis!! wo..../ KES TOP UP MAXIS

yes! exam abis tinggal tunggu result yg agak dijangka x berapa bagus itu keluar!
yahoo!!
semalam pergi 7eleven, beli topup..
ade ke patut?
topup maxis yg baru keluar kat mesin 7eleven 2 telah expired..
call maxis center..
tiba2 mereka cakap topup ini telah digunakan semalam(semalam semalam punye)..
pelik bin hairan pun lahir la kat dunia ni..
topup baru keluar dari mesin topup x sampai 30minit..
tp dah digunakan oleh orang lain sebelum ia keluar..
mesti ade masalah mane2 ni.
kalau bukan maxis problem mesti budak 2 ade magic boleh tau no topup tanpa lihat kad topup..
ape2 pon.. sape nk bayar duit aku beli topup 2 "yg dah digunakan"..
pekerja 7evelen 2 mula la gabra. mane x nye takut ke keluar duit poket sendiri ganti duit aku..
haha.. suruh die call bos.. bos cakap x boleh ganti..
ish mane boleh mane hak seorang pengguna..
ni yg nk menfailkan kes kat mahkamah ni..
untung2 dapat 10000 ringgit.. hahah, berangan la..
pekerja 7eleven 2 ade ke ckp x boleh buat ape2 lg..
"ah x de! ni sape nk ganti rm10 ni", kata aku agak marah..
"tp bos kata x boleh bagi ganti", balas pekerja 2..
"x bole2. duit tu bukan sikit, rm 10 tu. sape yg baik hati nk bg rm10 suka2 kt org lain",aku ckp
aku berdegil stay kt kaunter 7E 2..
dua2 senyap
disebabkan aku baru lepas belajar kemahiran penyeliaan bab decision making,
in making decision, a supervisor should neither rush nor procrastinate..
jadi x bole la kita nk paksa bende yg x boleh berlaku.
dalam kes ni, dapat rm10 balik la..
Decision aku. Jumpa dgn bos 7E 2 esok. dah pesan pekerja 2 suruh bgtau bos die.
MAKA, hair ini selepas je habis exam td. terus la pergi makan.makan dulu.makn tu penting.haha.
lepas tu baru la bertolak ke 7E..
jumpa dgn bos, tunjuk topup 2,ckp2 sikit.
bos 2 masuk pejabat.
5 minit.
die bagi topup baru.
senang je.
smlm punye la payah.haha.
x perlu tergesa2 seperti dalam ayat nota 2..
selesai semua..
TAMMAT(edisi p.ramlee)

No comments: