September 17, 2008

Safety Engineering Presentation




Tadi blogger ni berbuka puasa pun lambat.. sebab blogger ni lupa yang kafe kolejnya ditutup..
Teringat pun sudah jam7.. Kira-kira lebih kurang 13 minit lagi berbuka..
Teringat bazar di kolej-kolej belakang(KK Tun Fatimah&KK Tun Dr Ismail)
Tanpa membuang masa lagi, cepat-cepat dia
pergi ke sana..
Sampai je.. Hampeh.. Dah licin..
jadi,orderlah makanan di kafe KKTDI.. sampai jam 8 pun tak dapat2 lagi..
jam 8.15 malam, selesai makan..
balik la si dia ke kolej nya..
Masih menganggap presentationnya akan start jam9..
sehingga la group member nya
call, "mana kau, cepat la.. we the 1st group.. presentation start sekarang" jam telah menunjukkan jam 8.30 malam..
Dengan baju belum ber'iron'.. kasut belum be'kiwi'..
Tie belum tersimpul..
Kemudian, bersiap dalam masa 1 minit... (superman pun 5 minit nak salin baju)
Terus bergegas(lari pecut 100m) ke Dewan Kuliah 1 UTHM..
Sesampainya, kata sapaan 1st dari lecturernya,"So, Zulhilmi can we start now"...
Nafas pun masih mengah-mengah lagi... Dalam hati nya,"boleh ke aku present ni?.. Ya Allah mudahkan lah usaha-usaha hambaMu ini"
The presentation start.. Start with our Project Manager,Izzah.. Meng'intro'kan group member dgn gambar pada slide yang agak "KABOOM!!"..
Yg sorang Sexy maut!!..
Next, Skema bulu!!!
Pastu, Jambu gile!!!
Last not least, Bajet Power!!!
Ng Kei Hoa sambung dengan intro about carbon dioxide..
Slide yang agak menarik..Pusing-pusing tu atom CO2 kt slide tu..
Lee Te Chuan meneruskan dgn carbon monoxide.. Dgn petah dia berhujah.. Pendebat universiti la katakan..
the blogger himself mula menyampaikan OSHA that is Occupational Safety and Health Administration.. Dah la silap sebut, pastu tgn tak menggigil-gigil pulak.. Jantung berdebar- debar dengan sangat amat ter laju-laju.. F1 pun kalah.. Pelik betul dah macam alien workshop..
Bagi menerangkan graf dan pengiraan, semua ahli bergilir-gilir
Tiba-tiba!!, semua jadi lawyer jap.. terangkan akta pekeliling persekitran lah.. mcm2 la..
Conclusion, dipresent oleh Ng.. Pada akhirnya pula, The project manager di tanya 1 soalan oleh judge(lecturer la tu).. FUH!! nasib baik dapat dijawab dgn sesedap garam dilaut.. Kalau tak melepas lah group ni dapat markah penuh.. Seperti mana yg dijanjikan sebelum soalan dikemukakan... Tamat la presentation yang penuh dramatic(mcm tak de pape spesel pun) daripada group 1st..
Group ni sebenarnya dah buat percubaan presentation beberapa kali pada pagi harinya..Alhamdulillah, Allah mudahkan semuanya.. Lancar...
malah lecturer bagi full mark 15/15...
Terukir senyuman di muka semua group member..
Lepas tu, mula la posing untuk ambil gambar...
Sepatutnya dibenarkan balik,tetapi group kami berdegil untuk menyaksikan presentation group yang lain..
Tamat la sejarah presentation safety enginering setelah semua bersurai..

2 comments:

desilza said...

wah wah wah... siapakah gerangannya yang baik hati bagi 15/15? heheheh

mR hiRuMI said...

mesti r lec mr winardi sani... we r the best group. so die pon x agak2 nk bagi full mark.. haha..