September 07, 2008

Ku mohon kasih abadi 2


Kolej Kediaman Tun Syed Nasir Universiti Tun Hussein Onn Malaysia menganjurkan program bersama anak-anak yatim batu pahat di Wisma Yatim Batu Bahat pada 6.9.08 yang lalu..

Oleh kerana, rumah zulhilmi ni berada di Batu Pahat, dia mengambil keputusan untuk memandu sendiri ke Wisma Yatim itu. Seawal 8 pagi dia telah berada di Wisma Yatim itu, sedangkan pada pukul 7.30 td dia masih bermain leka laptop nya. Bayang pada saat itu dia masih belum bersiap apa2 lg..(mandi pun belum) Dengan kelam kabtu sekali dia bersiap. tetapi sesampainya dia di wisma itu masih belum seorang pun warga UTHM yang ada.Sedangkan dalam fikiran nya dia akan menjadi orang terakhir datang ke program itu, ternyata sangkaannya bulat2 salah.. dan dia menjadi orang yang pertama sampai..
Lebih kurang 45minit kemudian baru lah 3 buah bas yang berlogo UTHM tiba.. Program pun bermula... Banyak juga aktiviti yang dianjurkan, daripada indoor hingga la ke outdoor.. Dari pagi hingga la ke malam.. Program berakhir pada jam 11.05 malam dengan minum malam bersantapkan roti jala dan air teh o yang tak berapa nak suam..
Bergambar bersama anak-anak yatim Batu Pahat: posing salah pulak

No comments: