October 01, 2008

1 haarii lagii B4 RAYA!!!

**tv
Salam.. wbt..
Saya mewakili __________...........
ingin mengistiharkan bahawa tarikh hari raya aidilfitri jatuh pada hari rabu,1 0ktober 2008.....


**suasana rumah di kampung..
Ye! Yahoo!! Esok raya!!
Eh semua dah prepare belum ni? alamak langsir x psg lg r..
songkok aku x beli lg r..
x pe malam ni jugak kita g bpwalk..


**30 september 2008..
Fuh.. penat woo.. malam td siap pasang dinding baru kat rumah..
penat gile.. nk gergaji plywood 2.. ukur2.. pastu tampal dan paku.. dengar cam mudah.. try buat Tengok!!... penat2..

pagi2.. dah tolong masak kat dapur.. kari ayam, sambal goreng, kuah kacang, bubur kacang macam2 lg r.. penat r gak.. ni la yg dikatakan suasana nk beraya..

tengahari.. banyak yang dh bergelimpangan bersepah-sepah serata rumah penat akibat bekerja dipagi hari... ada jugak yg melayan tv, radio.. x lari jugak dari yg bersms memanjang... sms pengganti kad raya la kata kn..

petang.. ni la waktu nk munjung makanan raya kat umah jiran tetangga.. apa yg dimasak pagi siang td lah yg nk di munjung kan.. best woo.. dapat tgk awek2 dan anak dara org... hehe.. kurang pahala puasa.. ape lah, jgn diikut ajaran sesat ni... yg bab baik 2 x pe.. mula lah ber racing berbekal kan kancil pink yg ber palt JDM9719 tu ke rumah2 jiran.. amalan kunjung mengunjung ni perlu la di amalkan supaya x luput ditelan zaman ye.. lgpun amalan mulia budaya kita ape!!

malam.. time ni la nk ready2 ape2 yg terlupa 2.. ekspo kt bpwalk masih terbuka sampai ke pagi esok.. ape lg jom la.. mula la enjin ferari milikku distart kembali.. hehe... ajak bape kerat sepupu yg ada..bergegas lah ke bpwalk.. sorang nk bel tudung la nk match kn dgn baju katanya.. sorang nk beli kain pelikat.. katanya nk buat samping esok.. mcm2 la kerenah yg ade.. dapat la jugak sehelai dua tshirt.. bole gak buat raya nnt.. hp ber ringing... se.la..mat. se.la..mat. ha.ri.. raya...
"dah balik!! tolong pasang langsir" suara yg kuar dr hp 2.. haha..

tghmalam... balik2 je.. tgk ape2 yg dibeli td. bace komik 23 muka.. ah.. buat keje lg kata dia.. langsir yg kehijau hijauan ada seguni 2 yg perlu dipasang.. "belum pasang lg?" apa lg.. tenaga2 org muda lah yg dperlukan.. semua pakat buat dgn pantas dan eficien nya... x lame 20 minit je.. siap semua..

tghmalam2.. kami semua pun bermakan2 ... lapar buat keje td.. penat balik berjalan pun x habis lg.. mula la semua bercerita kisah hidup masih.. sedar x sedar dah nk pagi.. apa lg... tido r... tp saya ni menyempatkan diri untuk mengarang sedikit ulasan didalam blog ini.. pastu ngantuk, tido.. jumpa semua dihari raya!!!




No comments: